Rólunk

Cégtörténet

A Frigolux Zrt. magyar tulajdonú gyártó cég, a szövetkezeti múlttal együtt közel fél évszázados történelmünkre vagyunk büszkék.
A csongrádi üzem a budapesti székhelyű MIRKÖZ Diesel- és Hűtőtechnikai Szövetkezet gyáregysége volt 1968 óta. Önállósulása után a cégünk 1992. október 1-jétől részvénytársaság formájában működik.
A társaság kereskedelmi és vendéglátóipari hűtők, mélyhűtők, valamint azok alkatrészeinek, tartozékainak gyártásával és értékesítésével foglalkozik.
Miután a vállalkozás egy, a szakmában jelentős hírnevet szerzett szövetkezet jogutódjaként jött létre, a jogelőd szakembereinek átvételével ma már jelentős szerepet vállalunk a kutatás-fejlesztés (K+F) tevékenységben. A gyár termékei környezetbarát alapanyagokból készülnek, a korábbi MIRKÖZ Szövetkezet több évtizedes gyártási tradíciójára épülő, de a legmodernebb gyártóberendezésekkel kiegészülő technológia alkalmazásával.

A vállalat által gyártott termékek típusának megfelelően a piac elsősorban a kereskedelemre, az élelmiszeriparra és a vendéglátóiparra terjed ki, de a belföldi forgalomban a legjelentősebb partnercsoportunk az önkormányzatok és az üzemeltetésükkel működő intézmények, szervezetek.